sâmbătă, 27 decembrie 2008

Mocanita prin zapada

Mocanita trece prin primul tunel urcand pe malul raului Vaser

Cu ceva timp inainte am mers inaintea trenului si ne-am asezat in asteptarea lui. Anuntasem seful de tren si mecanicul ca vom fi acolo pentru a nu ne pune in pericol si pentru a nu alarma pe ceilalti cu disparitia noastra din tren. Cand mocanita a ajuns la tunel a incetinit pana cand mecanicul ne-a vazut si a putut sa mearga mai departe in siguranta. 

Ne-am asezat langa linie in asa fel incat sa nu fim agatati la trecerea trenului pe langa noi si sa nu il facem sa se opreasca inainte de a filma ceea ce ne interesa.

Mariuta in Botizu

Mocanita "Mariuta" trecand prin gara Botizu



Botizu este statia de dupa al treilea tunel. In primavara acestui an aici era un punnct important de incarcare si trenul urca cu mai multe vagoane goale pe care le lasa aici la incarcat.

Dupa manevrele prin care trenul a lasat vagoanele goale "Mariuta" prinde putere pentru a urca spre urmatoarea statie: Suligu. Si aici va lasa cateva vagoane pentru ca mai apoi sa urce la Faina, capatul excursiei.

De ce 'video' si nu si 'foto'?

Este clar ca nu poti sa si filmezi si sa si fotografiezi in acelasi timp!

In primul rand compozitia cadrului pentru filmare este cu totul diferita de cea pentru fotografie. Apoi daca esti prea aproape de camera video in timp ce inregistreaza zgomotul clicurilor se vor imprima si nu este nimic mai penibil decat sa le auzi atunci cand vrei o productie video de buna calitate. Si mai sunt multe alte motive pentru care este bine ca ideea de video sa fie separata de cea foto si prezentate cu importanta pe care fiecare o merita!